Ali obstaja naravno zdravilo proti mačku?

“Za vsako bolezen rož’ca raste” – izrek, ki se mnogokrat zdi nerealen, a prav mogoče je, da ima narava zares odgovor na vse.

Pa poglejmo, če obstaja naravno zdravilo proti mačku.

Preverite katere sestavine lahko uporabite, da olajšate posledice mačka!

Alkoholni maček ni bolezen

Je akutno, zoprno stanje in zakaj ne bi storili vsaj nekaj, da odpravimo nepotrebne muke po prepiti noči.

Prevečkrat posegamo po farmacevtskih tabletah in protibolečinskih zdravilih, ko se maček že pojavi. Dejstvo pa je, da lahko tudi samo z naravnimi sestavinami preprečimo mačka, preden ta sploh nastane.

Ob temu bi radi opozorili, da je prevelika količina alkohola za naše telo zelo škodljiva. Če je le možno se pitju prevelikih količin alkohola izogibajte ali škodo vsaj delno omilite s preventivnimi ukrepi.

5 naravnih sestavin proti mačku

Sedaj pa bomo podrobno pogledali še katere so te naravne sestavine in kako pomagajo, da naravno preprečimo mačka.

O ritualih, ki preprečijo mačka smo že pisali. Poglejmo pa si še posamezne sestavine in kako vplivajo na naše telo.

1

INGVER – pomaga proti slabosti

Ingver je kralj med antioksidanti! V njem se nahaja več kot štiristo zdravilnih učinkovin, ki so v dolgih letih raziskovanj dodobra dokazale svoje pozitivne učinke.

Kako torej ingver pomaga proti mačku?

Ingver uničuje telesu škodljive proste radikale, ki nastajajo ob nepravilen celičnem dihanju celic oz. ob presnovi alkohola. Povečana vsebnost prostih radikalov v telesu pa povzroča oksidativni stres.

Ingver preprečuje tudi slabost in je zato zagotovo najbolj obvezna sestavina tega naravnega zdravila proti mačku.

2

LUBJE BELE VRBE – pomaga proti bolečinam

Lubje bele vrbe imenujemo tudi naravni aspirin, saj so ga včasih s pridom uporabljali za lajšanje bolečin.

Vsebuje spojino salicin iz katerege se izdeluje salicilna kislina, ena od osnovnih sestavin aspirina.

Torej, še ena nujna sestavina za učinkovito preprečevanje mačka, oziroma preprečevanje jutranjega glavobola. Vrbovo lubje najdemo na tržišču v obliki kapsul, tablet, praška, kot posušeno zel oziroma čaj, ter tudi kot tinkturo.

Čaj iz lubja bele breze je uporaben proti vsem bolečinam | foto: Shutterstock
3

DIVJA ČEŠNJA (acerola) – pomaga proti utrujenost

Divja češnja, ki jo večkrat omenjamo tudi kot super sadež, premore ogromne količine vitamina C. Ta prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema in normalni absorbciji hranil.

Uravnoteženo delovanje živčnega sistema in hitrejša absorbcija zaužite hrane, pa blagodejno učinkujeta k zmanjšani utrujenosti oziroma izčrpanosti.

To pa je vsekakor nekaj, kar zagotovo potrebujemo po prepiti noči! Vitamin C pa poleg vsega pomaga še pri hitrejšemu čiščenju jeter – razstrupljanju.

4

KAKTUSOVA FIGA – pomaga nadomestiti izgubljeno

Kaktusova figa, ki jo bolj poznamo po imenu opuncij, vsebuje veliko kalcija in vitaminov. Bogata je prav tako z velikimi količinami dragocenega magnezija in kalija.

Magnezij in kalij blagodejno vplivata na živčni sistem in odpravljata bolečine v mišicah (mišične krče, kot posledica dehidracije ali preutrujenosti).

Izgubljene snovi bo naše telo ščasoma le nadoknadilo. Vsekakor pa je boljše, če si pomagamo, da se le najhitreje okrepi!

5

GINKO – pomaga hitreje okrevati

Zel, ki so jo poznali Kitajci že pred 4800 leti, bo pomagala možganom hitreje okrevati. Ginko namreč skrbi za boljšo prekrvavljenost možganov.

Škodljive posledice preveč zaužitega alkohola se najbolj poznajo ravno na moteni preskrbi možganov s pomembnimi hranili in živili.

Pa tudi brez vrtoglavice in glavobola se vsak počuti boljše. Ali ni res? Delovanje ginka tako pospešuje sposobnost učinkovanja ostalih naravnih sestavin proti mačku, saj uravnava čustvene, živčne in miselne motnje.

Nadomestite vso vodo, ki ste jo zgubili med pitjem alkohola | foto: Pexels

Ne pozabite na vodo!

Telo se ob pitja alkohola »izčrpa« veliko mineralov in vitaminov. Prav zato je ponoven vnos teh snovi nujno potreben.

Hitrejše ko nadomestimo izgubljene hranilne snovi, prej se bomo vrnili v »normalno stanje«. Enako moramo vso izločeno vodo nadomestiti čim prej.

Poleg zaužitja teh 5 naravnih sestavin, priporočamo veliko pitja vode med samim uživanjem alkohola, pred spanjem in tudi naslednje jutro.

Zanima nas, kako vi premagate mačka? Pišite nam, saj nas zanima katere naravne sestavine učinkujejo za vas. Zaupajte nam lahko tudi kakšno skrivnost oz. ritual, s katerim si pomagate premagati mačka.

Vse sestavine –
EN napitek!

One:47 napitek proti mačku - Naročite vzorec za preizkus
One:47 napitek proti mačku vsebuje vse sestavine, ki odpravljajo mačka. Naročite vzorec in se prepričajte sami!