Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupcu, ki naroči izdelke v spletni trgovini one47.si, je omogočeno vračilo blaga. V primeru, da z naročenimi izdelki ni zadovoljen ali želi od pogodbe (nakupa) iz kakršnegakoli razloga odstopiti, v roku 14 dni od prejema izdelka sporoči (pisno ali na e-naslov: info@one47.si) podjetju, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Nato mora v roku 14 dni po sporočilu blago v nespremenjeni količini in nepoškodovano poslati na naslov podjetja (One47, Ljubljanska cesta 26, 8000 Novo mesto). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Za odstop od pogodbe se ustrezno šteje tudi vračilo blaga s priloženo odstopno izjavo brez predhodnega sporočila ali najave.

Kupcu v roku 14 dni od prejema sporočila vrnemo vsa opravljena plačila brez da bi kupec moral to izrecno zahtevati.

Kupec mora podjetje o odstopu od pogodbe obvestiti z obrazcem, v kolikor je ta določen, ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Odstopna izjava mora biti poslana v roku, ki je določen za odstop od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni, v enaki količini in nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 14 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.