Alkoholni maček je zagotovo nekaj najbolj zoprnega kar obstaja. In z leti le ta postaja vse hujši! Priznati si moramo, da se nam včasih zalomi in popivamo tudi med tednom.

Takrat je pred nami izziv – kako naslednji dan preživeti in normalno funkcionirati v službi ali na faksu?

Ne spite na delovnem mestu - Premagajte mačka!

DEJSTVO: v ZDA podjetja izgubijo kar 4 milijarde dolarjev prihodkov letno zaradi izostanka zaposlenih naslednji dan po prepiti noči.  Še več izgube pridelajo tudi zaradi slabše produktivnosti tistih, ki vseeno pridejo na delovno mesto.

Na drugi strani pa imamo osebe, ki so po prepiti noči, naslednji dan zopet v polnem zagonu in ponovno blestijo na delovnem mestu. Le kaj je njihova skrivnost???

Kaj torej počnejo uspešni ljudje?

Na popivanje se pripravijo – boljše mačka preprečiti, kot pa ga zdraviti!

Pripravili smo nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi omilimo alkoholnega mačka.

 1. Takrat ko gremo telovadit si pripravimo brisačo in vodo, kajne? Pred pitjem alkohola je prav tako nujna priprava. Le s predhodno pripravo bomo uspešno preprečili mačka.
 2. Alkohol povzroča dehidracijo in iz telesa odvaja pomembne vitamine in minerale, zato je pred uživanjem alkohola potrebno telo rehidrirati in napolniti z vitamini in minerali – pred popivanjem popijte izotonični napitek, med pitjem alkohola pa zaužitje čim več vode.
 3. Pred uživanjem alkohola je nujno zaužiti zdrav, polnomasten obrok. Maščobe v hrani, ki se razgrajajo počasneje, pomagajo zaščiti naš želodec.
 4. Ko pridemo po zabavi domov pred očmi vidimo le še toplo posteljo. Ampak POZOR! To je ključni trenutek, ki odloča, ali se bomo zbudili z, ali brez mačka.

Pred spanjem si je najboljše pripraviti:

 • sveže stisnjen sadni sok,
 • dodajte še košček inverja,
 • popijte zadostno količino vode.

Sadje vsebuje fruktozo, ki bo telesu pomagala pri presnovi alkohola, ingver pa zmanjšuje škodo, ki jo povzročijo prosti radikali. Ti nastajajo ob presnovi alkohola. Ingver pa še dodatno prepreči slabost in bruhanje.

Naravne sestavine, ki pomagajo v boju proti mačku

Pred spanjem bi bilo še najboljše, da se prisilite pojesti banano. Ta vsebuje kalij, ki pomirja razdražen želodec in telesu povrne energijo, ki jo nujno potrebuje za razgradnjo alkohola.

Idealno bi bilo zaužiti še vitamin C (1 gram z 2-3 kozarci vode), ki jetrom pomaga pri razstrupljanju.

POZOR: zjutraj, ko se zbudite, se izogibajte kavi! Ta vas bo le še dodatno dehidrirala. Namesto kave si pripravite čaj iz vrbovega lubja, ki vsebuje podobne sestavine kot aspirin in preprečuje glavobol ter pomirja slabost.

Oddolžite se telesu.

Po slabo prespani noči se morate telesu oddolžiti z bogatim zajtrkom – ovseni kosmiči s probiotičnim jogurtom. Ta, láhko prebavljiv in izjemno hranljiv obrok, bo blagodejno vplival na črevesno floro, okrepil živčni sistem in telesu povrnil izgubljeno energijo.

Seveda bo vedno najboljše zdravilo proti mačku –  vzdržnost ali pitje alkohola v omejenih količinah, a v kolikor se ”zalomi” potem pa se le držite navedenih nasvetov in vaš maček vam bo hvaležen 😀

Obstaja pa tudi alternativa!

Postopek in priprava “zdrave vitaminske injekcije” pred spanjem zahteva dodaten čas. Tudi čas, ki ga porabite zjutraj za pripravo čaja in pitje večje količine vode, ZAHTEVA VELIKO ČASA.

V kolikor se vam zdi, da se boste težko držali vseh zgoraj navedenih nasvetov, imamo preprostejšo rešitev za vas – One:47 napitek proti mačku.

Napitek je rezultat večletnega dela znanstvenikov iz področja medicine in molekularne biologije, ki so na podlagi znanstvenih dognanj razvili najučinkovitejši in povsem naraven napitek proti mačku.

Učinkovitost napitka je bila znanstveno potrjena na eni izmed največjih univerz v Nemčiji – Johannes Gutenberg Univerza v Mainzu.

One:47 napitek proti mačku vsebuje visokokakovostne sestavine, ko so:

 • ginko,
 • divja češnja,
 • kaktusova figa,
 • lubje vrbe ter
 • ingver.

V svoje telo, ob popitju dveh odmerkov napitka One:47 (spijemo ga pred in po uživanju alkohola), povrnemo skozi noč izgubljena hranila ter se tako naslednji dan počutimo neprimerno boljše. Več, o sestavinah One:47 napitka, preberite tukaj.

Zapomnite si – uspešni ljudje so uspešni zato, ker so njihova dejanja premišljena. Tudi popivanja se lotijo premišljeno.